Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Polar Polar Polar Polar: 32 août ajánló

2016. 04. 04., self released

2016. április 12. - herma

polar_polar_polar_polar.jpg

Elég zajosan játssza a progrockot ez a francia csapat, szóval nem árt hozzá a metalos fül, illetve ha valaki mondjuk a Porcupine Tree legkeményebb dolgait megemésztette, annak nem lesz gondja. Nem véletlenül említem Steven Wilson régóta tetszhalott csapatát, mert a zene hangulata sokszor emlékeztet az ott is gyakran előforduló, dark-pszichedelikus, kellemetlen,  mégis borzongató víziókra, az embert elvarázsolva mélybe taszító harmóniamenetekre.

A Polar (x4) egyébként teljesen instrumentális, nagyjából az egy dal - egy hangulat koncepciót követve, viszonylag kompaktan fogalmazva, és lehet, hogy nem is szánták annyira sötétnek, csak nem teljesen megfelelő szemüvegen át nézem. De azért annyira vidám aspektusai biztos nincsenek, mint ahogy a borító harsány színkavalkádjától sem lesz valahogy ujjongani kedvem.

Mindegy. Aki mutat némi érdeklődést nem szólóvirgázós, ám zeneileg kreatív, egyedi instru progzenekarok iránt, annak itt a helye!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr118565650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása