Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Black Peaks: Statues ajánló

2016. 04. 08., Easy Life Records

2016. április 11. - herma

black_peaks.jpg

Jó, hogy progresszív alternatív rocknak írják, és igaz is a dolog, mert meglehetősen komplex, modern, az énekes meg elég mjúzos, azaz matthew bellamy-s, illetve rivörszájdos, azaz mariusz dudás falzettókra képes, és egyébként is beleillik a dallamvilága az alterkategóriába, de emellett vannak komoly, hardcore-os-ordítozós energiakitöréseik is, ahol a dobos már-már blastbeatre vetemedik, és ilyenkor bizony metalos vastagsággal dörrenek meg a hathúrosok, és a sludge-os döngölésre rekesztve bömbölés sem idegen előttük! Szóval nem egy nyápic móka. Továbbá, ha nem is írnak instant slágereket, és ultrafogós refréneket, hemzsegnek a magukkal ragadó témák, amelyekre valószínűleg csak azért nem merem rábélyegezni, hogy zseniálisak, mert ahhoz még keveset hallgattam.

De annyit minden bizonnyal mondhatok, hogy ha csinálnék mostanság valamilyen zenei listát*, akkor mindenképpen az élmezőnyben lenne a helyük, az énekesnek külön is kimagasló a teljesítménye, és ha valaki szereti a kreatív modern progresszív metalt, akkor feltétlenül kössön ismeretséget velük!

Ja, és egyébként a Statues már a második lemeze a bandának, az elsőhöz nem volt szerencsém, (és sajna mostanában nem is lesz), de ha csak negyed ilyen jó, már bőven érdemes utánamenni!

 

*erre sajnos nem sok esélyt látok, lévén még a tavaly évvégivel sem vagyok sehol, és lassan már nem is érzem úgy, hogy meg kéne csinálnom, ÉS úgy de úgy el vagyok havazva ahhoz képest, aminek "itt kéne lennie az oldalon", azaz amikre komoly előkészületeket tettem, hogy legalábbis két hónapra előre le vannak kötve az idevonatkozó energiáim, és az új lemezek csak jönnek, jönnek...

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr408571930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása