Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

MYR: Habits ajánló

2016. 03. 15., Areasonica Records

2016. március 25. - herma

myr.jpg

Kitűnő, akár progresszívnek is nevezhető modern metal zenét játszik ez a társaság, amelybe már teljes természetességgel épülnek be a Tool-AiC hatású dallamok (csak áttátelesen, nincs direkt áthallás), viszont kőkemény, a mai (azaz véletlenül sem old school, hanem mondjuk úgy, Nevermore utáni) power metal bandákra jellemző (és valahol death/thrash alapú) riffelés is markánsan jelen van. Az már csak adja magát ilyenkor, hogy kegyetlen jó hangja van az énekesnek, aki az elborult, pszichedelikus, sötéten is szép dallamoktól a lélektelen, gonosz morcogásokig terjedően jó szívvel használja is azt.

Az alternatív jelleget erősítik a sokszor csak színező, hangulatkeltő gitártémák, akusztikus-törzsi dobolós betétek, a progosabb részekbe pedig előszeretettel építenek keleties skálákat. Sok mindent beleszőnek az intelligensen szerkesztett muzsikájukba, de végig a sötétebb, illetve pasztelszínek dominálnak a palettájukon. Aki fogékony az ilyesmire, annak csak ajánlani tudom, mert bár manapság már az ilyen nehezen játszható (-emészthető) zenékből is meglehetősen sok van, ez egy a legnívósabbak közül!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr368526566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása