Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

VAST: Stripped / Blue ajánló

2016. 02. 05., self released

2016. március 19. - herma

vast.jpg

 

A VAST (Visual Audio Sensory Theater) egy szomorkás muzsikát játszó, seattle-i alternatív rockzenekar,  akiket illene sokkal jobban ismernünk (igen, nekem is!), minthogy lassan 20 éve adogatják ki az albumaikat, méghozzá nagyon jókat. A központi figura a csapatban az énekes, gitáros, dalszerző, multiinstrumentalista Jon Crosby, és a Stripped kiadvány(ok) csak róla szól(nak). Lévén – a szokásos rockos, vagy ambientes, electrós elemeket mellőzve - egy szál gitárral, singer-songwriter stílusban adja elő a VAST életmű korábbi darabjait. És hát igen, ezek a dalok bizony ilyen pőrén is megállják a helyüket

(oké, Jon hangja eleve nem utolsó, és ugye az most is itt van).  Szóval aki szereti Jeff Buckley-t (vagy akár Tim Buckley-t), netalán Nick Drake-et, annak érdemes belefülelnie!

Amúgy ez egy ötrészes sorozat harmadik darabja (volt már fekete és piros, gondolom, lesz még sárga meg zöld), és elvileg az életmű bensőségesebb darabjai kaptak helyet rajta, szemben a Reddel. Bevallom, én nem érzem a markáns különbséget, mindegyik hasonló hangulatúnak tűnik, és könnyűszerrel hallgattatja magát!

Sajnos égen-földön nem találtam semmi legálisan megoszthatót a Stripped sorozatból, még a youtube-on sem, így legalább egy klipet ideteszek tőlük. Nagyon régi ugyan, de legalább baromi jó a szám. Beszerezni meg be lehet ám, például a csapat honlapiboltjából!

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr418499026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása