Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Hopp, már megint itt egy Kari Rueslåtten lemez!

2015. október 17. - herma

A norvég folk-alternative-pop-rock-metal énekesnő előző Time to Tell-jén még meg sem száradtak a hangjegyek tavaly tavasz óta, aztán e hó (október) 22-én (azaz mindjárt) ki is jön a folytatás To the North címmel.

Szép kis tempó, pláne, hogy Kari 2005 és 2013 között művészi pihenőt tartott.

kari_rueslatten_to_the_north.jpg

annyira sietve készült, hogy még a hátteret sem volt idejük kicserélni tavaly óta *

Ezúttal kilenc dal került az albumra:

01 Battle Forevermore

02 Mary’s Song

03 What We Have Lost

04 Three Roses in My Hands

05 Dance with the King

06 Letting Go

07 Arrow in My Heart

08 Turn, Turn, Turn

09 To the North

melyek közül a Turn, Turn, Turn egy The Byrds feldolgozás, amelyhez egy szép természeti képeket stúdiós bevágásokkal kiegészítő, és egy totyogós korból nemrég kinőtt gyermekkel (vajon Karié???) felturbózott videó is készült, és ezt egy kattintással bárki meg is tekintheti:

 

Kari elmondása szerint ezúttal egy sötétebb atmoszférájú vonulata is van az akusztikus, melankolikus folkzenéjének. Zenei inspirációt elsősorban a norvég és kelta népzenéből, illetve ehhez kapcsolódóan Loreena McKennitt-től, illetve nem kapcsolódóan Tom Waits-től és Emmylou Harris-től merített a nemrég még The Sirens néven Anneke van Giersbergennel és Liv Kristine Espenæs-Krullal (no meg Vic Anselmo is vokálozott) turnézó hölgy.

 

Vizuális tekintetben pedig a drámai északi tájak voltak irányadóak, és a művésznő reményei szerint olyannyira sikerül is visszaadni a zenéjével az általa látottakat, hogy "nordic-noir" stílusú képzetek ébrednek majd a hallgatóságban. Állok elébe, addig is egy friss fénykép a The 3rd and the Mortal legelső énekeséről, akinek túlzás nélkül zenekarok, ill. metálmiladyk tucatjai köszönhetik karrierjüket (bár annak a nívónak, amit ő képviselt, nagyon kevesen voltak képesek a közelébe érni, például a Nightwish egyáltalán nem ;-)):

kari.jpg

Az igazi Karcsi doktornő

 

Abban a szerencsében van részünk, hogy a nyitó Battle Forevermore-ra is készült egy klip (ami viszon nem Led Zeppelin feldolgozás), amit végigarcoskodik a csaj:

Végül amit nem sikerült még megjegyeznem idáig, azt elfelejtettem.

Ja, illetve megrendelni meg lehet itt!

 

* a (jó szándékúan) pikírt megjegyzésem értelmezésének megkönnyítéséhez egy kis "emlékeztető":

kari-rueslatten-time-to-tell.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr17974449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása