Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

November 27-én érkezik Bruce Soord (The Pineapple Thief énekes-főnök)

2015. október 04. - herma

önmagáról elnevezett, eleddig első szólólemeze. Azt ígéri, az anyacsapatban hozottnál finomabb, álmodozósabb oldalát ismerhetjük meg kreatív énjének (természetesen minden dalt ő jegyez).

bruce-soord-solo-album-cover.jpg

Itt azért megjegyezném, hogy a Radiohead-Porcupine Tree vonalú muzsikájával eddig sem állt messze az ilyesmitől. Mindenesetre akusztikusabb tényleg lehet a szokásosnál, minthogy a torzított gitár alkalmi használata mellett az elektronikához egyre gyakrabban és professzionálisabban nyúlt mostanság.

Amúgy akinek eddig nem mond semmit a fickó neve, ő csinálta a Wisdom of Crowds-ot Jonas Renksével, ill. csatlakozott is a Katatoniához a Dethroned & Uncrowned turnén. Mostanában egyre több 5.1-es mixet készít, pl. az új Tesseract lemezhez (Polaris), Tim Bowness idei anyagához (Stupid Things That Mean the World), a hó végén megjelenő Anathema koncerthez (A Sort of Homecoming), meg az Opeth Deliverance-ét is most turbózta fel. Szóval azt lehet mondani, ő a lovászfiú a Kscope istállóban (ahol természetesen Steven Wilson az istállómester).

Bruce otthon vette fel a lemezt (na jó, a házi stúdiójában) a nyáron, és mindössze Darren Charles (a számomra eddig ismeretlen, de belehallgatva egyáltalán nem kellemetlen alterprogsztóner? walesi Godsticksből) segítette ki némileg gitáron.

A dalok alapvetően önéletrajzi ihletésűek, a "fiatalság idealizmusát, és az elmúlt időket dicsőítik". Név szerint:

1. Black Smoke
2. Buried Here
3. The Odds
4. A Thousand Daggers
5. Willow Tree
6. Born In Dilusion
7. Field Day Part 1
8. Field Day Part 2
9. Familiar Patterns
10. Leaves Leave Me

 

Egy szám már most meghallgatható róla (figyeled a jó kis floydos gitárt?):

 

 

Akinek felkeltette(m) az érdeklődését, a Kscope kiadó webáruházában (azaz itt) előrendelheti, és ha megtette, a megjelenés napján (még egyszer: nov. 27.) már le is töltheti 5.1-es FLAC formátumban.

Tegye azt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr287887866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása