Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

Máris itt az Avatarium második albuma

meg egy kis koncert, ilyenek...

2015. augusztus 19. - herma

a kissé hosszú című The Girl with the Raven Mask, aki a borító tanúsága szerint nem más, mint maga az énekesnő, a hátborzongató hangú Jennie-Ann Smith:

Hangulatosnak hangulatos ez a komor Holle/ó anyós fénykép. Ennek dacára várható némi zenei enyhülés a doomból egyre inkább hard rock felé kacsingató csapat részéről, mint azt a tavalyi All I Want EP (a kritikája elérhető itt) már előrejelezte (mellesleg mindkét kiváló dala exkluzív marad, azaz a lemezen nem szerepel), illetve a zenekar élő hangzása is utalt rá. Ha már itt tartunk, az extrásabb kiadáshoz bónusz DVD is tartozik, méghozzá a csapat tavalyi Hammer of Doom fesztiválos fellépését juttatja el otthonunkba, és elhangzik rajta a bemutatkozó album nagyja, meg a tavalyi két új szám is:

CD

01. Girl With The Raven Mask
02. The January Sea
03. Pearls And Coffins
04. Hypnotized
05. Ghostlight
06. Run Killer Run
07. Iron Mule
08. The Master Thief

 

DVD

01. Moonhorse
02. Bird Of Prey
03. All I Want
04. Tides Of Telepathy
05. Deep Well
06. Pandora's Egg
07. Avatarium

Szokás szerint belekeverem a személyes véleményemet is: magam a Rock Hard fesztiválos koncertjüket néztem meg a yt-n (mindjárt ide is rakom), és amellett, hogy Jennie-Ann hangilag élőben is kiválóan teljesít, nem igazán jó frontember még. Pedig az el nem tagadható szépsége mellett is igen rideg tekintete / arcberendezése, no meg az elegáns-fekete öltözéke erre predesztinálnák. Viszont amikor előjön azzal a gólem-mozgással, akkor legszívesebben elfordítanám róla a tekintetemet. Érdemes volna kiküszöbölni a csorbát!

 

Amúgy a színpadon mostanában igazoltan jelen nem levő (egészségügyi problémák) dalszerző-basszusgitáros Leif Edling azt üzeni, hogy irtó hangosra keverték Carl Westholm billentyűit, azaz - gondolom - ez is az eddigi tendenciáknak megfelelő retró hangulat erősödését ígéri. 

Részemről legyen így!

 

Ui.: A poszt megírása nyomán megszületett bennem az elhatározás, hogy elindítok végre egy videoklipes rovatot, minthogy az Avatarium első lemezéhez készült animációs filmecskéje annyira jól sikerült. Aki még nem látta volna, vagy szívesen újranézné, itt megteheti!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr47718174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása