Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

hír: Arcturus Arcturievics Arcturian

2015. március 24. - herma

Ennél idiótább címet nem adhatott volna közelgő albumának a black metal valaha volt szimbolikus jelentőségű (bármit is jelentsen ez) avantgarde zenekara. Merthogy tényleg sikerült Arcturianra (fordított) keresztelni a május 8-án megjelenő immár (vagy még csak) ötödik anyagukat. Jó, tudom, hülyeség ezen fennakadni, meg érthető, ha definitív albumot akarnak készíteni, mert bizony már tíz év eltelt a Sideshow Symphonies óta. Lépjünk is tovább!

 arcturus-arcturian-lp.jpg

A borítóra pillantva sejthető, hogy most sem várható tőlük konvencionális anyag, ami örömteli. A határfeszegetések mikéntjével, és mennyiségével kapcsolatban nem akarnék találgatásokba bocsátkozni. Ha nem borítják ki a bilit (és nyalják tisztára utána), "csak" egy jól megírt lemezt kapunk tőlük a már ismert kereteken belül, én akkor is elégedett leszek. (Mert már negyvenesek, és azok a rockban ritkán kreatívak, mégha ennek alapvetően nem is örülök).

A felállás szinte változatlan a "múltkorihoz" képest, annyi történt, hogy Tore Moren gitáros távozott a csapatból. Ám neki a Sideshow csak a debütje volt a bandában, így cseppet sem nevezhető meghatározó embernek. Tehát: mikrofonnál a férfiakat és nőket egyaránt megszégyenítő torkú hangszálkirály ICS Vortex, a doboknál a Mayhem nagyágyúja, a szó szerinti pokolkalapács Helhammer, basszusgitáron a mélyek nagymestere, a trollnevű Skoll, gitáron a hatalmas viking király leszármazottja, a penge(tő)őrült Knut Magne Valle, és végül, de elsősorban a maszkabáli tört dallamok bestiája, a billentyűmágus Sverd.

Ahol ez a négyes összeáll, ott kő kövön, szív szárazon nem marad. Akkor sem, ha valójában öten vannak. Felveszik a bohócruhájukat, és abban bolondítják a népeket, akik megörülnek ettől. Most is ez lesz, figyeljük csak meg!

Itt vannak a dalok:

01. The Arcturian Sign
02. Crashland
03. Angst
04. Warp
05. Game Over
06. Demon
07. Pale
08. The Journey
09. Archer
10. Bane

címei.

Komolyabbra fordítva a szót, nagyot kell durrantaniuk, ha a Dodheimsgardot meg akarják szorongatni az idén, de ez már másik cikk tárgya kéne, hogy legyen. Ígérem Remélem lesz is!

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr217295125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása