Magyarország egyetlen őrülten intelligens zenei blogja

Music Over My Head

Music Over My Head

My Sister's Machine: Diva kritika (ajánló)

1992, Caroline

2014. december 19. - herma

Az őskorból ástam elő ezt az elvileg grunge-nak nevezett anyagot. Csak röviden: van benne némi Facelift-tájéki Alice in Chains, de még bőven a "bulizós" fajtából, amikor zakatolva döngött Cantrell gitárja.

my_sister_s_machine_diva.jpg

Semmi alterosság, semmi borultság. Jó, vidámnak alapvetően nem nevezném a zenét, de szomorúnak sem. Hangulatos, ízes, leginkább southernes, és egy cseppet sem harsány. A Corrosion of Conformity (90-es évekbeli Pepper Keenanes persze) simán eszembe jut róla, szóval igazi amerikai keményrock. Csak valami ranch-en élve tudnám elképzelni a tagokat, de ez persze nem szükségszerű. A lényeg, hogy jó dalokat írtak, az elég szűk műfaji keretek között változatos az anyag. Tényleg nem lesz unalmas a végére sem, ami miatt bárkinek ajánlom, aki jóféle torzított gitáros farmermuzsikára vágyik. Kocsmában ilyesmit hallanék a legszívesebben, ez persze álom marad, én pedig mégse hallgatom el, hogy csodát ne várjon senki, ez nem első vonal. A fent említett nevek kategóriákkal jobbak, nem véletlenül ők a híresek (mondjuk nekem feelingesebb ez, mint a mostanában aktív trió CoC, pedig az sem hallgathatatlan). De ez egy több mint korrektül összerakott munka. Bár nem bonyolítanak túl semmit, nincs miért szégyenkezni miatta, nagyon érzik a stílusukat. Egy hallgatást megér szerintem, aztán döntsön mindenki maga.

Ja, ha az ének esetleg lehetne kritikus pont valakinél, nem kell miatta aggódni. Nincs hatalmas hangja a fickónak, de a műfajba pont beleillik, igazi karcos marhapásztor orgánum. Sőt, olykor sikerül még Layne Staley korai, glames-punkos orgánumát is megidéznie.

Ha nem értenéd, hogy hogyan lehet egy kritika ennyire rövid és tartalmatlan, kérlek kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://breakthesilence.blog.hu/api/trackback/id/tr356996889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása